[ SlackList ] [ WkikiSlack ]




Re: Problem z logowanie m do Slackware 9 p o zaniku prądu

From: nudzimisie <nudzimisie_malpka_gmail.com>
Date: Sat Mar 19 2005 - 16:42:57 CET

slackware chyba sie nie da uruchomic w trybie single bez podania hasla
polecam zbootowanie z plytki instalacyjnej i chtoot na zainstalowany system

On Fri, 18 Mar 2005 21:00:42 +0100, Danger <danger@ddos.zapto.org> wrote:
> Witaj Sylwester,
>
> W Twoim liście datowanym 18 marca 2005 (19:03:35) można przeczytać:
>
>
> > moze troche wiecej informacji co sie wlasciwie dzieje
> > pozdrawiam
>
> > Chodzi o to, że serwer nie przyjmuje hasła do admina na slackware 9.
> > Dotychczas wszystko było w porządku. Stało się to po zaniku prądu, który
> był
> > związany z powodzią po ulewnych deszczach i roztopach w naszym mieście.
> Czy
> > można jakoś przywrócić hasło. Wiem, że odtwarza się system plików z kopii
> w
> > tym passwd, którą posiadam. Czy dobrze rozumuję.
>
>
> > On Fri, 18 Mar 2005 17:37:26 +0100, Sylwester Badełek - Verall
> > <webmaster@vernet.pl> wrote:
> >> Mam problem z logowaniem do Slackware 9 po zaniku prądu. Zdarza mi się
> to
> >> po
> >> raz pierwszy czy ktoś z szanownych grupowiczów spotkał się z podobnym
> >> problemem? Jeśli tak proszę o pomoc w tej sprawie.
> >>
>
> To dziwne że po zaniku prądu coś takiego miało miejsce, na moim
> serwerze nigdy nie miałem takich cyrków. A dość mocno był męczony.
> Hasło roota możesz ustawić jeszcze raz. Uruchom linuxa w trybie
> single i odpal passwd żeby wpisać nowe hasło.
>
>
> --
> Pozdrowienia,
> Danger
>
>
Received on Sat Mar 19 20:04:54 2005

This archive was generated by hypermail 2.1.8. Wyprawa Shackleton 2014